francúzske toasty.
všetko od oka.
toastový chlieb
nutella, mascarpone, arašidové maslo alebo jemný tvaroh
jahody, maliny, čučoriedky, banány, proste čokoľvek
vajíčko / podľa množstva toastov - mne vyšlo z dvoch 6 polovíc /
mlieko
kokosové maslo, kokosový olej alebo obyčajné maslo
cukor
škorice
Toastový chlieb si zbavíme kôrky. Jedna alternatíva je, že si tieto bezkôrkové toasty vyvaľkáme na tenké plátky, ktoré budeme neskôr rolovať. Alebo druhá je, že si toast prekrojíme krížom a vzniknú nám trojuhoľníky. Tie si natrieme vybratou nátierkou a poukladáme si nakrájané ovocie. Prikryjeme ich druhou časťou a tak si nachystáme všetky. Zmiešame si v jednej miske vajíčka s mliekom a v druhej cukor so škoricou. Na panvici si roztopíme maslo, toasty si obalíme vo vajíčku a dáme na panvicu. / Odporúčam zavolať si pomocníka, ktorý bude obaľovať v škorici alebo si vždy odstavte panvicu z horáku, aby vám nezhoreli. / Keď sú zlatisté, tak ich obalíme v cukre. Hotovo, dobrú chuť. ☺




Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára