streda 28. septembra 2016

Ahojte. 

Tak na úvod sa predstavím. Volám sa Nikola, aktuálne mám 21 rokov a žijeme s priateľom Kristiánom /Kikom/ v Anglicku. Neznášame to tu. A tak si krátim čas sem - tam varením, no najmä pečením. Rada skúšam nové veci, no menší problém je, že naša trúba je trochu pokazená. Ale ja už som sa s ňou celkom skompatibilnila a tak už s ňou nejako viem. Problém je, že aj pri teplote 50°C ide úplne naplno. Prvý recept, ktorý som sa rozhodla pridať sú moje müsli tyčinky. 



müsli tyčinky.

300 g ovsených vločiek
50 g orechov / vlašské, mandle, pekanové, ... /
50 g semiačok / slnečnicové, tekvicové, ... /
150 g sušeného ovocia /brusnice, marhuľa, goji, ... /
1 jablko
1 banán
/ ja som namiesto jablka a banánu použila Banánovo – jablkovú presnidávku /
30 g kokosového oleja
60 g arašidového masla / ja som dala aj trošku mandľovo – kokosového, mňam! /
30 g javorového sirupu / med, agáve /
1 čl vanilkového extraktu
2 čl mletej škorice
strúhaný kokos
chia semiačka
/ na menší plech som spravila polovičnú dávku /


Všetko suché / vločky, semiačka, škorica, orechy, sušené ovocie, kokos, chia / spolu premiešame v miske. V ďalšej miske si rozpučíme banán vidličkou a pridáme jedno nastrúhané jablko alebo si iba vykydáme presnidávku do misy, prilejeme všetko tekuté / arašidové maslo, kokosový olej, vanilkový extrakt a javorový sirup na dosladenie. / Premiešame a prelejeme to do suchej zmesy a poriadne premiešame. Zmes na tyčinky pečieme na plechu vyloženým papierom na pečenie 35 minút na 200°C. Necháme vychladnúť a nakrájame na tyčinky, ktoré skladujeme v uzatvorenej nádobe v chladničke niekoľko dní. Ak chceme tyčinky skladovať dlhšie, necháme ich v mrazničke.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára